Üniversitemizin, bilgi teknolojileri politikası, aşağıdaki maddeleri kapsamaktadır.
Bilgi Güvenliği Politikası
Hizmet verdiğimiz alanlarda; yasal mevzuat şartlarının karşılaması, hizmet sunduğumuz kişilerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek şekilde hizmet sunumunun gerçekleşmesi, kaliteli, hızlı ve güvenli bir biçimde hizmet alması, hak ve yararlarının korunmasını sağlamak için Üniversite çalışanlarının bilgi varlıklarına zamanında, eksiksiz, doğru ve kesintisiz biçimde ulaşması büyük önem taşımaktadır.
Kurumumuz hizmet sunduğu alanlarda; yasal mevzuat şartlarının karşılanmasından, kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek şekilde gerçekleşmesinden sorumludur. Bilginin gizliliği, bütünlüğü ve gerektiği zamanda hazır ve hizmette olması Üniversite’mizin hizmet kalitesi, kesintisiz hizmet verebilmesi ve profesyonel imajı ile doğrudan ilgilidir.
Üniversite’mizin bilgi varlıklarını bilinçli ve sistematik olarak koruması ve yönetmesi çok önemlidir. Bilgi güvenliği, kurumsal bir sorumluluktur. Bilgi güvenliği süreçlerinin sağlıklı şekilde işletilmesi için başta Bilgi Teknolojileri Dairesi çalışanları olmak üzere bilgi işlem altyapısını kullanmakta olan tüm birimler, kullanıcılar ve bilgi sistemlerine teknik destek sağlamakta olan hizmet, yazılım veya donanım sağlayıcıları güvenlikten sorumludur.
Bilginin izinsiz erişime karşı korunması, bilginin gizliliğinin sağlanması, bilginin yetkisiz kişilere kasten verilmemesi, bilginin bütünlüğünün sağlanması, gereksinim duyulduğunda bilgiye yetkili kullanıcıların erişebilmesi, tüm çalışanlara bilgi güvenliği eğitimi verilmesi ve tüm bilgi güvenliği açıkları ve şüphe duyulan zayıf noktaların sorumlu kişilere raporlanması güvenlik politikası hedefimizdir.
Kurumumuzun tüm çalışanları bu politikaya ve bu politikayı uygulayan bilgi sistemlerinin diğer prosedür ve işleyişlerine uymakla yükümlüdür.
İnternet ağı kullanım politikası aşağıdaki ilkeler çerçevesinde yürütülür;